Organizacija kulturnih manifestacija

Tradicijska kultura jedan je od bitnih i prepoznatljivih elemenata hrvatskog kulturnog identiteta. Ciljevi organiziranja festivala folklora u Zagrebu- Međunarodni folklorni festival djece i mladih  i Crikvenici- Adriatica folk fest su promoviranje i očuvanje tradicije koja zauzima značajno mjesto u kulturi i turizmu. Spoj kulture i turizma svakako će utjecati na poboljšanje i obogaćivanje turističke ponude navedenih destinacija s obzirom da je lokalna turistička i zajednica prepoznala značaj ovih festivala u smislu što bolje promocije turizma Hrvatske, Zagreba i Crikvenice. Umjetnost i kultura su sve značajniji i sve traženiji turistički proizvodi. Svi izvođači  na festivalima ( iz Hrvatske i svijeta) obogaćuju i nadograđuju kulturu jednog naroda i doprinose očuvanju i njegovanju  tradicijske kulture i omogućuju upoznavanje tradicijske baštine raznih naroda i područja. Na taj način se doprinosi zaštiti i promociji nematerijalne baštine u regiji, među državama i narodima koji na taj način pokreću zajedničke programe u razvoju turizma. Značaj tih manifestacija je u širenju suradnje, uspostavljanju novih prijateljstava, afirmaciji kulture i tradicije i poticanje zanimanja domaće i svjetske javnosti za bogatstvo tradicijske kulturne baštine.

1.    Međunarodni folklorni festival djece i mladih Zagreb
Održava se od 2004. god. krajem lipnja  u renomiranim koncertnim prostorima grada Zagreba. Izvođači su djeca i mladi u dobi od 12 do 16 god. iz različitih regija Hrvatske i zemalja Europe.

2.    Adriatica folk  fest se tradicionalno održava u gradu Crikvenici u ljetnim mjesecima.
Na festivalu gostuju grupe iz različitih zemalja Europe koje pokazuju sve bogatstvo tradicijske kulture svoje zemlje.
Za sve informacije koje vas zanimaju o festivalima kontaktirajte nas putem naše stranice ili na navedene brojeve telefona.