Balkanska planinarska tura 2014

Srbija - Bosna i Hercegovina - Hrvatska

OPIS:

Velika 14-dnevna pješačka tura kroz Nacionalne parkove i Parkove prirode – zajednički otvoreni turistički proizvod Balkana, čiju organizaciju i realizaciju provode 3 putničke agencije /touroperatori za jugoistočnu Europu:

  • Panacomp - Zemlja čuda - Srbija
  • Green Visions - Bosna i Hercegovina
  • KULTUR-NIK travel - Hrvatska

Cijena: 1350 € po osobi / smještaj u 1/2 sobama  – minimalno 10 putnika
Osigurana  pratnja i asistencija profesionalnih gorskih vodiča tijekom cijele ture.

Pogledajte galeriju

Velika 7 - dnevna planinarska tura kroz Hrvatsku

Pješačka tura kroz najznačajnije hiking-destinacije u hrvatskoj; park prirode biokovo, nacionalni park sjeverni velebit i nacionalni park paklenica

OPIS:

  1. Dan/ Etno selo Kokorići - Vrgorac – Ilića glavica - Maskara
  2. Dan/ Biokovo; vrh Turije - Lozovac - Ljubović - Sveti Jure - Očeski - Milići
  3. Dan/ Kanjoni dalmatinskih rijeka; Zrmanja – Krupa – Krnjeza
  4. Dan/ Sjeverni velebit; Zavižan - Premužićeva staza - Rossijeva koliba - veliki alan
  5. Dan/ Velika paklenica - Buljma - Vaganski vrh - Lipa staza
  6. Dan/ Libinje – Vlaški grad - Sveto brdo - Ivine vodice - Njive lekine – Mala paklenica
  7. Dan/ Starigrad – Zadar

Pogledajte galeriju

Hiking Croatia 3 nacionalna parka

Pješačka avantura kroz Risnjak, Sjeverni Velebit i Paklenicu

OPIS:
5-dnevni aranžman sa četiri noćenja u Delnicama, Krasnom i Starigrad-Paklenici, na bazi polupansiona uz stručnog i kvalificiranog gorskog vodiča na svim etapama puta. Naša turistička agencija ovaj program je osmislila i izvodi ga u suradnji sa Savezom gorskih vodiča Hrvatske i članovima UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations)

Pogledajte galeriju

Best of Velebit

"Kad već postoji planina, treba je osvojiti, polako i mudro kao jedinu ljubav"
Vrijednost i ljepota prirode Velebita odavno su prepoznati. U sklopu UNESCO-va programa čovjek i biosfera, planina Velebit uvrštena je 1978.godine u mrežu svjetskih rezervata biosfere. Tri godine kasnije, čitav Velebit postaje parkom prirode, a unutar njega, čak su dva nacionalna parka; na jugu je Nacionalni park Paklenica, proglašen još 1949.g., a na sjeveru Nacionalni park Sjeverni Velebit, proglašen pola stoljeća kasnije.

OPIS:
3-dnevni aranžman kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit i Nacionalni park Paklenica) s dva polupansiona u etno kućama Marasović/Starigrad Paklenica, a sve uz stručnog gorskog vodiča na svim etapama puta. Naša turistička agencija ovaj program je osmislila i izvodi ga u suradnji sa Savezom gorskih vodiča Hrvatske i članovima UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations)

Pogledajte galeriju

U visinama i dubinama Gorskog kotara

Pobjegnite s nama sa uzavrelog asfalta u svježinu i izazov Goranskih vrhova! Jednodnevna avantura s kojom ćete osnažiti vaše duhovne i fizičke potencijale… 1 dnevni izlet u NP Risnjak, sa obilaskom Fužnina, jezera Bajer i špilje Vrelo, uz asistenciju kvalificiranog gorskog vodiča, člana Saveza vodiča Hrvatske
Pogledajte galeriju

Kroz gorske visine i riječne doline

Kroz gorske visine i riječne doline
Poklonite sebi sasvim neobična dva dana; svježinu i izazov Goranskih vrhova, a potom, neodoljivi zeleni zagrljaj Kupe i Mrežnice!

OPIS:
2 – dnevni aranžman u Gorskom Kotaru / „zelenom srcu Hrvatske“ i pješačkim obilaskom NP Risnjak,poslijepodnevnim posjetom Fužinama uz obilazak jezera Bajer, noćenjem u Delnicama, te drugim danom posvećenim kupanjem ili raftingom na Mrežnici.

Pogledajte galeriju

Ogulin i uspon klekom stazama vještica

jednodnevna pustolovna i bajkovita avantura za odrasle
OGULIN – „Zavičaj bajke“. Smješten u udolini na prijelazu iz Gorskog Kotara u Liku, s poviješću vezanom uz ime slavne obitelji Frankopan, čiji kaštel se ponosno uzdiže u centru grada, iznad samog ponora rijeke Dobre
KLEK – Iznad kotline, 323 m nad morem,dominira gora čudesnog oblika i zastrašujuće ljepote- Klek, krajnji sjeveroistočni greben Velike Kapele. Njegova 200 m visoka, okomita stijena, izazov je putopiscima, ljubiteljima prirode i alpinistima

OPIS:
1-dnevni izlet, s usponom na Klek i razgledom Oglina; Đulin ponor, Frankopanski kaštel, Ivanina kuća bajke…ručak u restoranu na jezeru Sabljaci.

Pogledajte galeriju